Min blogg - Susanna i Ghana

Januari och nytt år. Runt den här tiden brukar det i vanlig ordning vara dags att publicera min årsresumé från året som har gått, men 2015 var inget år i vanlig ordning. Det är både svårt och känslosamt för mig att sammanfatta året som har gått, vilket har varit ett upprivande och omtumlande år både för mig och för barnen.

 

2015 var ett år i känslostorm. Under andra delen av 2015 har jag kämpat mycket både med mig själv och med de av barnen jag hittills har lyckats fånga upp på nytt, för att bearbeta de händelser vi var med om och de beslut vi tvingades ta under första delen av 2015. För att åter finna hoppet och glädjen.

 

Jag skulle kunna skriva en hel bok, samtidigt som det är svårt för mig att skriva någonting alls. I det läget vi nu befinner oss i har allt förändrats, men tillsammans jobbar vi för att hitta tillbaka.

 

Jag väljer att inte se på året som har gått som ett avslut, utan istället som en ny början. Isaac M, lilla Daniel, Ebenezer, Justice, Suzanna, Bebei, Moses, Cephas, Noah och Esenam är dem jag inleder detta år tillsammans med och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi vid årets slut är ännu fler.

 

Mer information om situationen, barnen och hur vi med dem nu har gått vidare finns här.

 

Jag har sagt det förut men det är värt att nämna igen – ert stöd är för oss ovärderligt, tack för att ni finns och fortsätter följa oss och vår resa på Together as One.

Äntligen är det dags igen, försäljningen av våra julklappskort har genom åren hjälpt oss mycket i våra verksamheter, då vi genom dem får möjlighet att tillgodose det som vi har allra störst behov av just nu.

 

I år är inget undantag. Myggnät, skolluncher, hönor och lärarlöner står högt upp på vår önskelista! Vilka julklappskort köper du?

 

Information om samtliga julklappskort samt om hur du beställer hittar du här: 

http://www.togetherasone.se/ge-ett-bidrag/julklappskort-28873841

Man väljer inte alltid sina omständigheter, men man kan alltid välja sina handlingar.

 

Jag arbetar ständigt för att kunna fortsätta hjälpa barnen från Kofi Ansah. Hittills har jag lyckats hitta alternativa lösningar för 9 av barnen, som jag nu har återfått ansvaret för och stödjer genom bland annat fosterfamiljsstöd och skolgång på internat.

 

För att kunna fortsätta stödja barnen behöver jag trygga de kostnader det innebär. Jag söker nu dig som för 250 kr/månad skulle vilka bli fadder till ett av de barn från Kofi Ansah som jag nu kämpar för att fortsätta hjälpa till en god framtid.

 

Vill du hjälpa oss? Hör av dig till susanna.benckert@hotmail.com

Första gången jag såg er sitta där trodde jag inte det var sant. Ni hade sökt upp och kommit till mig, helt självmant. Mitt hjärta flög upp i halsgropen av glädje men synen som mötte mig fick mig att stanna upp. Mina fina killar, Isaac och Ebenezer. Glädjen fanns kvar där i era blickar, men ni har fått utstå mycket och det har satt sina spår. Vi pratade länge och ni bad om hjälp. Hjälp om att kunna lämna Kofi Ansah och få fortsätta kämpa för en god framtid. Därefter kom ni varje dag. Satt där under trädet på vår skolgård. Den viljan ni uppvisade är beundransvärd, men desperationen gör mig så sorgsen. Det blev många försök att tillsammans försöka hitta era släktingar, många turer dit och funderingar hit. Det har inte varit lätt, men jag är så stolt över er. Ni har vägrat ge upp, när vi har misslyckats så har ni försökt komma på nya lösningar. Vilket till slut gav resultat.

 

Isaac M och Ebenezer bor nu hos fosterfamilj som med stöd från mig tar hand om dem, och går i vår skola. Världens starkaste grabbar som har min fulla respekt. Tänk att jag har fått vara med och uppfostra dem och nu, till stor del tack vare dem själva, även får vara med och bygga deras framtid.

Igår var vi och hälsade på de fem av våra barn som numera går på internat. Bebei, Moses, Cephas, Esenam och Noah är så glada, har anpassat sig väl och trivs bra. Det värmer fint i mammahjärtat! Det blir inte alltid som man har tänkt sig men det kan bli ganska bra ändå. Älskade ungar, ni är mina hjältar 💕

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...