Min blogg - Susanna i Ghana

"Madame, it´s my garden"

Imorse var Stephen, även kallad "Mr Handyman", nere och röjde på det blivande åkerområdet nedanför barnhemmet. Man hittar allt som oftast Stephen ute i bushen med en machete, eller sittandes någonstans för att konstruera än det ena, än det andra. 

 

Nu i dagarna har barnen varit och huggit ner en mängd palmblad, som man skalar av och gör sopkvastar av. Resterna från detta hade nu Stephen samlat ihop och tagit ner till åkerområdet, där han har varit fullt koncentrerad och upptagen under dagen. Han har röjt upp på ett stort område genom att hugga ner växtlighet med sin machete. Han har kört ner träpålar i marken och bundit ihop palmblad. Tillsammans bildade det ett stängsel, som han nu har hängnat in sitt uppröjda åkerområde med. 

 

När jag gick ner till honom och frågade vad det var han gjorde så log han med hela sitt lilla ansikte och svarade "Madame, it´s my garden". Vad han skulle ha det till mer specifikt visste han inte och när jag frågade honom om han ville plantera någonting där så blev han eld och lågor. Bönor, tomater, ingefära, lök. Listan på önskemål kunde göras lång. Vi bestämde att vi tillsammans skulle komma fram till vad som kan bli bäst och därefter har jag lovat att köpa frön och plantor till hans lilla trädgård. 

 

Dagen slutade dock inte där, utan nu har vi ett flertal små trädgårdar som håller på att iordningställas nere på området. Alla barn vill vara med, få göra sin egen trädgård!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jeanette | Svar 26.03.2013 22.05

Ååå, Stephen, jag hör honom i huvudet när han skulle förklara något "you do like this, and you do like this".

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan