Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - att få vara barn på riktigt

Här skulle jag egentligen velat skriva ett inlägg om hur otroligt roligt vi alla haft på fotbollen. Men som ni vet blev den uppskjuten. Istället har jag valt att skriva ett inlägg med fokus på anledningen som fick mig att starta fotbollsprojektet från början. Att jag vill ge barnen en chans att bara vara barn ett tag.

 

För ibland så slås jag av hur sällan du tänker på att alla barn här är just barn. De är så vuxna och tar så mycket ansvar att du väldigt ofta glömmer bort att det är ett barnhem du är på. Efter ett tag här ser du inte på barnen som barn utan som vilka vänner som helst. (Sen kan jag inte svära på att det bara beror på att barnen är vuxna eller om det också beror på att du själv blir lite barnslig.)

 

Visst märks det emellanåt att det är barn. Självklart. Och det är väldigt skönt också att de kan vara det. Men den största delen av tiden förvånas jag över vilken mognad de visar upp. Prince Jr som aldrig klagar och alltid är lika glad. Moses, minstingen, som alltid ska hjälpa till att hämta vatten. Cephas som direkt tog på sig uppgiften att se till att, nya killen, Samuel kände sig hemma. För att nämna några.

 

Eftersom de varje dag är så vuxna kände jag att det skulle vara så otroligt roligt att ge dem något som låter de få vara barn. För vi kommer ihåg när vi var barn. Vi drömde om att bli astronauter, brandmän, fotbollsproffs. Alla hade vi vår egen önskan om vad vi ville bli. Vi kände en trygghet. Vågade hoppas och drömma. Såg nästa dag som ett äventyr. Vi var helt enkelt barn.

 

De flesta barn här har aldrig haft den tryggheten. De har inte haft lyxen att kunna tänka bortom nästa dag.  Jag hoppades genom att ta med de på fotbollen kunna visa att de kan våga tänka lite större. Våga hoppas. Våga drömma. Att de nu, tack vare Susanna och tack vare er, har den tryggheten.

 

Den drömmen blir som sagt uppskjuten. Det är inte så mycket mer vi kan göra än att se på det från den ljusa sidan. Nu har vi i alla fall något väldigt roligt att se fram emot och längta efter till nästa år

 

/Madame Robert 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan