Min blogg - Susanna i Ghana

En tidig majbrasa

Idag har det varit full rulle hos oss. Vi har låtit hugga ner buskaget på stora områden av vår mark, speciellt de som ligger närmast kring barnhemmet och volontärhuset. Idag så hjälpes därför alla barn åt att gå runt och plocka skräp på den nyframkomna marken. Det är inte klokt vad massa saker man där kan hitta, som det tidigare gömt sig i växtligheten! Speciellt här, där sophanteringen är obefintlig. Vi samlade allt skräp i högar, vilka vi sedan tände eld på. Allt nerhugget ris samlade vi till en stor majbrasa, som även den sedan fick brinna upp. Barnen tycker det är roligt att hjälpa till och fort går det också när man är så många som hjälps åt. Vi avslutade det hela med att titta på Kalle Anka, som en liten belöning efter ett väl genomfört (och varmt!) arbete.

 

Vi har också haft besök på barnhemmet idag, av Samuels och Daniels moster. Kvinnan de bodde hos innan de kom till oss. Kvinnan var väldigt avvaktande till en början (det var ett väldigt jobbigt och känslosamt ögonblick när vi tidigare hämtade barnen hos henne). Men hon mjuknade snabbt och hela hennes ansikte sken upp när lilla Daniel skrattade med sina söta små smilgropar, och Samuel glatt hoppade fram och visade ett pärlhalsband som han hade gjort. Det var en stor lättnad för henne att se hur välmående och glada barnen har blivit och jag tror det var väldigt bra för alla att hon kom och hälsade på. "Thank you, god bless you. They feel so good now, I´m so happy" var hennes sista ord innan hon lämnade oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan