Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - ett fint minne

Det finns få saker som är så roligt som att spela fotboll här med barnen. Man kan tydligt se glädjen i deras ansikten och hur mycket de verkligen kämpar ute på planen. Detta har 6B på Skivedskolan fått reda på så de har pantat över 2000 flaskor för att få råd att köpa fotbollsnät (något som jag aldrig tidigare sett i ghana) som vi nu har byggt mål till och satt upp på barnens skolgård och under veckan har vi haft invigning då vi har spelat fotboll tillsammans med alla barnen.


Först delades de yngsta upp i egna lag och fick möta varandra (och oss volontärer), för att de också skulle få passningar och kunna göra mål. Detta var den mest underhållande match jag någonsin sett. Alla barnen jagar efter bollen och Bebei och Moses kan knappt springa för de skrattar så mycket direkt de kommer i närheten av bollen och har chansen att ta den. Om någon missar bollen så skrattar de och springer vidare och när det blir mål så är det segerdans som gäller! Även om inte alla i laget tar matchen på så stort allvar utan att det mest är spännande och kul så ser man att även de yngre kan spela. Ebenezer slår en passning som går över mig och lilla Prince slänger sig i gruset gång på gång för att ta bollen. Hade de bara varit lite längre så att de kunde springa snabbare än mig så hade jag inte haft en chans.


När det var de äldra barnens tur att spela så märkte man att det var allvar. Allas positioner på planen var redan bestämda och jag kände att jag kommer få riktigt svårt att hänga med i den här matchen. Det spelades med en inlevelse och passion som jag aldrig tidigare sett och man kan verkligen se på deras teknik att barnen spelar fotboll flera timmar om dagen. Största delen av matchen känns det som att jag mest stod och höll andan och hoppades att ingen skulle skada sig när de springer så snabbt över gruset eller när de slänger sig för att rädda en boll. Men när vår domare tillslut signalerade att även denna match var slut så stod vi där med 22 glada och nöjda barn som inte hade något mer än något litet skrapsår att visa upp.


Jag har aldrig och kommer nog aldrig att träffa på några barn som blir så glada och ger så mycket tillbaka som dessa barn när man hittar på någonting med dem. Deras glädje över sina nya mål och att vi ville vara med och spela en match mot dem gör detta till ett av mina favoritminnen här ifrån Ghana.

 

/Jonna Persson

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Joline | Svar 11.04.2013 13.21

Kul berättelse att läsa. Jag har precis börjat spela fotboll igen efter att bara ha spelat när jag var liten så jag känner igen mig, haha.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan