Min blogg - Susanna i Ghana

Nya myggnät i kampen mot malaria

Förmiddagen idag medans barnen var i skolan och skrev slutexams (de går på lov på torsdag, då termin två av tre är slut), var att komma underfund med någon passande upphängningsanordning för myggnät. Förra året så hängde vi upp myggnäten i snören ner från taket, vilket inte var en enkel match. Det är väldigt högt i tak, myggnäten slets sönder snabbt och så fort man flyttade någon säng litegrann så blev det en glipa. 

 

Då vi har haft alldeles för många fall av malaria de senaste veckorna så inhandlade jag häromdagen nya, impregnerade myggnät till alla sängar. Dessa skulle vi idag sätta upp och efter mycket om och men så blev det till slut ganska bra! Vi sågade till träklossar som vi sedan spikade upp som en förlängning utefter varje sänghörn. Därefter klippte vi sönder en av våra madrasser i volontärhuset och satte på högst upp på träklossarna, för att myggnätet inte ska slitas sönder och vara lätt att spänna upp. Nu håller vi tummen för att antalet malariasjuka barn minskar radikalt!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan