Min blogg - Susanna i Ghana

Inkräktare på besök

Att man inte ska ta någonting för givet, är någonting man ständig blir påmind om här i Ghana.


Sedan volontärhuset blev färdigt, så har jag och mina volontärkompisar bland annat ägnat åt oss att bygga bokhyllor, sängbord och ett skrivbord. Allt i plywood. Vi hann flytta in, men inte mer än så.


Termiter har nu invaderat plywooden, 15 mm stora träbaggar. Så, sagt och gjort. Det var bara att slänga ut allt fint vi hade lyckats bygga ihop och sätta eld på alltsammans.


Dock försvann de inte för det. På volontärhuset har det byggts till ett innertak som ett testprojekt för ventilation från INUG Karlstad, vilket också är helt i plywood. Inte helt förvånande så har baggarna nu flyttat dit istället, där de har börjat bygga gångar. Det är dock inte lika lätt att bara riva ur, då det är rejält förankrat i takbjälkar och annat. Vi ska därför nu avvakta och eventuellt testa med kemikalier istället. 


Mycket pengar, tid och arbete. Motgångar som denna är dock inga överraskningar här, så vi tar nya tag och kämpar på. Nu håller vi tummen för att de iaf inte angriper övrigt trä i huset eller sprider sig in till barnhemmet!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan