Min blogg - Susanna i Ghana

Lön för mödan

Igår var en lång dag. Klockan 8 på morgonen rullade vi ut från Kofi Ansah i taxin som skulle ta oss fram och tillbaka till huvudstaden, dit det är knappt 10 mil. Vi var på jakt efter frön till barnens trädgård som vi nu är i full färd med att göra i ordning.

 

Klockan 7 på kvällen, alltså 11 timmar senare, var vi tillbaka i byn. En lång dag, minst sagt. Ghanatrafiken är inte att leka med, så det tar sin lilla tid ibland. Speciellt i kombination med en mindre krock (som det krävdes en väldigt lång diskussion för att komma ur) och två stopp av farbror polis som hittade en mängd fel på bilen vilka de ville ha betalt för innan de lät oss åka vidare. Sist men inte minst så la bilen av lagom till att vi kom in i huvudstaden. Överansträngd och för varm motor. Fröna fick vi till slut i alla fall.

 

Det blev ett stort kramkalas när vi kom hem på kvällen och ett ännu större kramkalas blev det idag då vi visade vad vi mer hade fått med oss från huvudstaden. Vi passade nämligen på att åka förbi supermarket, där vi till vår stora glädje hittade någonting som jag länge har letat efter här i Ghana: Köttbullar!

 

Så idag blev det kalas. Spaghetti med tomatsås och köttbullar. Barnen var helt tokiga, att få smaka ”svensk” mat är bland det bästa de vet. När de dessutom såg att de inte bara fick en köttbulle var utan hela tre stycken, åkte mungiporna nästan upp till öronen. En riktig guldkant i tillvaron!  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan