Min blogg - Susanna i Ghana

Terminsstart i skolan

Nu är barnen inne på sin tredje termin, vilken är den sista, för detta läsåret. Vid varje termins skolstart är det en hel del saker som behöver införskaffas. Nya skolväskor, pennkit, skrivböcker, läroböcker och tygnäsdukar. Nu börjar några av barnen komma upp i de högre klasserna där det även behövs grafräknare och andra matteinstrument. Många inköp blir det och barnen är fulla av entusiasm och förväntningar.

 

Skolan i Ghana skiljer sig en hel del från skolan i Sverige. Bland uppgifterna som tillhör eleverna hittar man sopning av skola samt skolgård, buskageröjning i närområdet och vattenhämtning till lärarna. Idag hade klass 1 och klass 2 blivit meddelade att de imorgon måste ha med sig varsin sopkvast, så idag efter skoldagens slut har vi suttit och tillverkat dessa av palmblad. Ett skolsystem som skiljer sig från det vi är vana vid och hur bra det egentligen är kan man diskutera länge. Men barnen kämpar och är oerhört glada över att få vara i skolan samt lära sig nya saker varje dag, vilket jag ser som det allra viktigaste.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan