Min blogg - Susanna i Ghana

Planering i mellersta Ghana

På plats i Kumasi för att vidare hjälpa till med barnbyn som håller på att byggas av ett riktigt härligt killgäng (LoszuGhana Association), i kampen mot att förbättra tillvaron för flera föräldralösa barn. 

 

Under mina dagar här så ser jag över vad som är möjligt för mig att bidra med samt hjälpa till med för denna gång, för att hjälpa barnbyn att byggas färdig så att barnen inom kort ska kunna flytta in. Någonting som har betytt väldigt mycket för våra barn på mitt barnhem har varit solcellsanordningen, samt vattenpumpen som har anlagts efter att vi nu har borrat efter grundvatten. 

 

Jag har nu därför efter flera diskussioner med LoszuGhana bestämt mig för att koncentrera mig på att genomföra dessa två projekt även här i barnbyn. Jag har genom åren nu fått ganska stor erfarenhet i användningen av solcellsenergi, samt väldigt bra kontakter inom området. Det företag som jag har använt mig av till barnhemmet är jag oerhört nöjd med och de är verksamma även här i Kumasi. Därför är nu ett möte inbokat på torsdag, tillsammans med LoszuGhana och min kontakt på solcellsföretaget. Tillsammans är tanken att vi ska se över vilka förutsättningar samt önskemål som finns för barnbyn, samt vilka möjligheter som finns för att tillgodose dessa. Solcellsanordningar är väldigt gynnsamma då de är gratis i drift, vilket håller nere omkostnaderna. Dessutom slipper man strömavbrott, som annars allt som ofta är någonting man drabbas av i dessa trakter. 

 

Vattenföretagen som borrade åt oss är inte verksamma här uppe i landet (vilka det dessutom har varit väldigt utdragna problem med), utan på den fronten blir det till att söka upp ett nytt företag för att tillsammans med dem se över hur det ser ut och vilka möjligheter som finns på borrning på platsen där barnbyn är anlagd. 

 

För mig är det oerhört viktigt att kunna utveckla och hjälpa flera, desto fler barn som lever under svåra levnadsförhållanden som får en chans till ett bättre liv, desto bättre. Därför är det med stor glädje som dessa beslut har tagits och jag ser fram emot att än en gång få driva igenom dessa stora och livsviktiga projekt och få se vilken enorm skillnad det medför i dessa fina barns liv. 

 

Innan mötet med solcellsföretaget på torsdag så blir det dock dags i morgon att bege sig ut till barnbyn för att arbeta på plats. Förra året när jag var här i Kumasi och arbetade för barnbyn som byggde jag fiskdammar där vi planterade kattfisk och tilapia. Vad det blir denna gång, återstår att se. Arbete på plats finns det så att det räcker och blir över, den saken är iaf säker!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan