Min blogg - Susanna i Ghana

I väntan på avsked

Jag vänjer mig aldrig vid att åka ifrån barnen och lämna dem för Sverige, hur många gånger jag än har varit med om det. Jag har nu bara 4 dagar kvar här på barnhemmet och som alltid är den sista tiden väldigt laddad. Det ligger som en hinna över oss alla, som är svår att förklara. Alla känner vi av den, på olika sätt. Stressen är påtaglig då det alltid lyckas bli en väldans massa som ska sammanställas och slutföras. Närhetsbehovet blir större, kramarna lite längre och mer desperata. Barnen pratar om framtiden, någonting som ska hända nästa vecka och stannar plötsligt upp och kommer på sig själva, när det slår dem att jag inte kommer att vara kvar då. De nya barnen blir förvirrade. Ställer frågor som vem ska då handla mat åt oss? Vem ska då sätta på plåster? Det är inte lätt att veta, när deras enda erfarenhet av livet på barnhemmet innefattar mig.

 

Tillsammans kämpar vi och lägger på oss en fasad. En fasad för att inte vara ledsna, för att stötta varandra. För att inte visa allt för mycket, det blir så svårt då. Den stora nackdelen med mitt åtagande, alla dessa avsked och allt vad de innebär. Att lämna kontrollen, att ta barnens största säkerhet ifrån dem. Men min trygghet och glädje i allt detta, är i alla fall att barnen vet att jag kommer tillbaka. Det är våran tysta överenskommelse. Jag lämnar aldrig Ghana utan att de vet när jag kommer tillbaka igen. Lika länge som jag nu denna gång har varit här, ska jag nu vara i Sverige. Sedan kommer jag tillbaka igen, brukar jag säga. Då ser man ett litet hopp tändas där i deras nedstämda ögon, ett hopp som betyder allt.

 

Jag säger som 13åriga Daniel alltid brukar skriva i sina brev till mig;

”We are all together as one”

<3

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jennie | Svar 21.06.2013 00.49

Jag ryser i hela kroppen. Sån kärlek! Känslan att få träffa varandra sedan igen lär ju vara oslagbar!

Agneta Nyström | Svar 20.06.2013 23.43

Du får göra en slags "nedräkningsremsa" till barnen med antalet dagar tills du kommer tillbaka, så får dom klippa bort en dag i taget. Glad Midsommar. Kram.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan