Min blogg - Susanna i Ghana

Ett gånget halvår

Det är med en oerhörd glädje jag nu ser tillbaka på halvåret som varit. Som alltid när jag lämnar Ghana för Sverige så är det med blandade känslor. Det finns verkligen inga ord för att beskriva den känslostorm och bergochdalbana som sker inuti mig. På gott och ont.

 

Detta halvår har varit oerhört kämpigt och intensivt, både fysiskt och psykiskt. Motgångar, sjukdomsfall, olyckshändelser – ja listan kan göras lång. Men det har också inneburit så oerhört mycket mer. Som alltid, här hos mina bästa barn. Glädje, kärlek, gemenskap, ord som egentligen kan beskrivas med ”meningen med livet”. De perspektiv som man på livet ges här i vår lilla djungelby, det är någonting som jag tror större delen av vår befolkning skulle må bra av att få uppleva och ta del av.

 

Det har varit ett halvår då jag många gånger har slitit mitt hår, tvivlat på mig själv och funderat på om jag tagit mig vatten över huvudet med så många stora projekt samtidigt. Inte minst därför är det en sådan oerhörd tyngd som nu släpper från mina axlar, när jag kan luta mig tillbaka och beskåda det fantastiska resultatet som detta halvårs arbete har genererat i. Och det mina damer och herrar, hade inte varit möjligt om det inte vore för ER, ni fantastiska människor som hjälper och stöttar oss i allt vi gör. STORT TACK, utan ert stöd hade inte barnhemmet funnits!

 

En liten återblick i punktform, vad detta halvår har bjudit på i projektväg:

 

  • Barnhemmet byggs ut till dubbel yta (från 150 till 300 kvm)– tack vare utbyggnaden får barnen större utrymme och vi får även möjlighet att ta oss an och hjälpa fler barn till en bättre uppväxt.
  • Vattenpump anläggs – borrning efter grundvatten sker och en vattenpump anläggs. Barnhemmet får sitt egna rena vatten, i princip obegränsad tillgång. Antalet sjukdomsfall reduceras kraftigt och barnen slipper gå den långa vägen till dammen eller byns pump för att hämta vatten, vilket tidigare har inneburit stort slit och tunga lyft.
  • Volontärhus byggs – barnhemmet har nu möjlighet att regelbundet ta emot volontärer, som förutom att ge barnen stor glädje och kärlek, även kan fungera som en liten inkomstkälla.
  • Taket läggs om – tredje gången gillt, vi passar på att lägga om hela taket från grunden i och med att barnhemmet byggs ut. Takbjälkarna byts ut och taket höjs, så att regnvattnet kan rinna av snabbare. Vi investerar i bättre takplåtar av högre kvalitét, som gör barnhemmet tryggt och säkert, både vad gäller vind och regn.
  • Trädgårdsland upprättas – buskage röjs bort och ett 100 kvm stort trädgårdsland upprättas. Vi planterar tomater, bönor, okra, chilifrukt, ingefära, lök, vitlök, paprika, morötter och garden egg som alla är ingredienser i barnens kost. Genom egenproduktion hålls omkostnaderna för barnhemmet nere och barnen får vala delaktiga i plantering och skötsel.
  • Toalettbåsen byggs upp igen – på grund av den starka stormen som ofta drar in vid regnperioden så förstördes toaletterna. De byggs upp igen, med cementblock denna gång för att öka stabiliteten, taket läggs om och nya toalettsitsar sätts dit.

 

Sist men inte minst så vill jag även rikta ett stort tack till våra fina volontärkompisar som har varit hos oss på barnhemmet och hjälpt till under våren. Tack till Tessa, Robert, Jonna, Malin, Mathias och Isabell. Ni har betytt massor!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan