Min blogg - Susanna i Ghana

Tålamod är vägen till framgång

Någon klok människa sa en gång att "tålamod är vägen till framgång". Aldrig har det väl stämt så väl in som i Ghana. 

 

Har du inte tålamod när du möter den Ghananska mentaliteten, då har du ingenting. Det finns få saker jag fått slängt i ansiktet så många gånger som det påståendet. Så många situationer då tålamodet har satts på prov, då ingenting har gått som man vill. Det kan ibland tyckas vara svårt att sätta ord på, för att få folk att förstå, vilket inneligt kämpande det krävs för att uträtta de (till synes) mest självklara sakerna i Ghana. Jag slutar aldrig att förvånas över hur många hinder man kan tänkas behöva klättra över, hur många käppar som faktiskt kan sättas i ens hjul. I världen där "African time" tycks vara det enda som gäller.

 

Samtidigt som African time råder, så är mycket på samma gång så simpelt. Det är en helt annan livsanda än den som vi här i västvärlden har. Man tar dagen som den kommer, man skapar inte problem från ingenstans, man bryr sig inte om oväsentliga ting.

 

Hatkärleken till Ghana, ett begrepp som jag kan tala om i det oändliga.

<3

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan