Min blogg - Susanna i Ghana

Mot ett nytt skolår

Nu går vi snart in i augusti vilket också innebär att det är sista månaden på detta skolår för barnen. De håller nu på för fullt med att förbereda sig för sina slutexams, vilka äger rum innan det är dags för ett litet lov i väntan på att nästa skolår drar i gång i september. 

 

Barnens rektor förbereder nu alla dokument som behövs för att gå vidare till nästa skolår. Idag fick jag reda på att alla barn kommer att fortsätta upp till nästa klass. Detta är första gången det sker sedan barnen började i skolan och det känns så himla bra. Äntligen har de kommit ikapp och befinner sig på en stabil grund. Issa, som kom till oss för bara en dryg månad sen, kommer däremot att fortsätta ännu ett år i klass 2, för att han ska komma in i skolbytet och sitt nya liv ordentligt. Detta är ett beslut som har fattats av mig, rektorn och Alwin och det känns helt rätt. Issa har varit lite orolig sedan han kom och det känns inte alls bra om vi skulle stressa på honom för mycket. Allt har sin tid! 

 

Nu börjar även de äldsta grabbarna på barnhemmet bli äldre och till hösten är det dags för tre av dem att sluta Primary School. Detta är oerhört stort både för killarna själva och för oss andra, tänk att de har kommit så långt! Prince, Daniel och Isaac Sr kommer nu att gå vidare upp till Junior High School, vilket motsvarar Sveriges högstadium. De är så förväntansfulla och stolta och pratade i mun på varandra av entusiasm när jag nyss talade med dem i telefonen!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan