Min blogg - Susanna i Ghana

En kämpe i kamp mot smärta

Vi har många barn som utmärker sig på olika sätt, många olika personligheter och olika behov. Men någonting som speglar många av barnen hos oss är deras enorma kraft att bita ihop vid smärta. Ett väldigt bra exempel för detta är fina lilla Richard.

 

Richard är 10 år gammal, är oerhört liten till kroppen och stackarn råkar ofta ut för hemska åkommor. Han är ganska liten i maten och det låga immunförsvaret hjälper inte till på traven. I början av året fick han tillbringa mycket tid hos sina avlägsna släktingar inne i huvudstaden Accra, då han behövde daglig vård på sjukhuset. Richard hade då fått ett sår på undersidan av foten som blev så infekterat att det spred sig och inflammerade hela foten. På frågan ”hur mår du”, får man av Richard alltid ett bestämt litet ”bra” tillbaka. När man frågar om han har ont, svarat han allt som oftast ”inte så mycket”. Efter lång behandling läkte foten till slut och det var en oerhört liten och tapper kille som kastade sig i min famn när han äntligen fick komma hem till barnhemmet igen.

 

Några månader efter att foten läkt, så var det dags för nästa infektion. Från att till en början ha varit ett litet sår på kinden så eskalerade det så illa att infektionen gick igenom hela kinden och in i munnen. Tandköttet blev svart och det varade något enormt. Det såg ut som att hela kinden och munnen hade möglat och höll på att ruttna. Efter ett långt kämpande fick vi bukt även på detta. Men det sätter sina spår, i kropp och själ.

 

Nu senast förra månaden drabbades Richard av malaria och blev så dålig att Alwin var alldeles skärrad när han ringde från sjukhuset. Det är inte lätt alla gånger, i en värld där små sår ofta utvecklas till svåra infektioner och sjukdomar som enkelt kan botas i Sverige, här i denna vardag blir en kamp om livet.

 

Idag mår Richard bra och jag håller ständigt tummen för att han nu ska skonas från fortsatta smärtor. Vår lilla Richard som ständigt är väldigt försiktig av sig och nog den av alla som är lugnast. En riktigt tapper liten kämpe, med ett oerhört stort närhetsbehov och som aldrig kan få nog av ens kramar och armar tätt omslutna kring sin lilla kropp.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan