Min blogg - Susanna i Ghana

Ett bidrag för flera

När jag först kom till Kofi Ansah möttes jag av ett ytterst varmt och kärleksfullt välkomnande. Byborna tog emot mig med öppna armar och bjöd in mig i deras liv och vardag. Kofi Ansah blev snabbt en plats jag kallade hem, där jag kände mig trygg och trivdes tack vare människorna runt omkring mig.

 

Men som med det mesta, så finns det nackdelar här med. Kofi Ansah är en liten släktby där vi på barnhemmet är de enda som kommer utifrån. Detta gör det inte alltid lätt för oss, det blir ofta en klyfta mellan byn och barnhemmet med risk för att barnen exkluderas. Detta är någonting som jag alltid har arbetat för att motverka, både för barnhemmets och för byns skull. Många i byn har det kämpigt ekonomiskt och föräldrarna har många gånger svårt att försörja sina barn. Även om jag önskar att jag hade kapacitet att hjälpa alla, så är det inte realistiskt. Självklart gör jag vad jag kan och jag har många gånger, tack vare era bidrag, gjort insatser för människorna i byn som har varit svårt sjuka och behövt läkarvård, eller höggravida kvinnor som behövts tas in för förlossning. Det är en ständig balansgång som inte alltid är enkel att gå. Många vill ha del av kakan och man kan självklart inte klandra dem.

 

Byborna i Kofi Ansah har gett mig så mycket, en vänlighet man sällan får skåda. Enda sedan den första dagen, har jag velat ge tillbaka. Det senaste året har jag spånat och planerat för detta intensivt och jag hoppas att detta inom en snar framtid ska kunna genomföras. I Kofi Ansah finns det inga toaletter, byborna uträttar sina behov på precis samma sätt som vi alla gjorde innan vi byggde dassbås vid barnhemmet. Man gräver en grop i marken som man sedan täpper igen. Detta medför stora hälsoproblem som sprids mellan familjerna. Min önskan är att kunna få bidra till att bygga dassbås för byn, så kallade ”public toilets” som det i Ghana kallas. En dasslänga för kvinnor och en för män, som de alla kan ha glädje av att använda. Dock räcker min egen kapacitet inte alltid till och jag måste prioritera projekten för barnhemmet. Därför behöver jag hjälp att genomföra detta för byn, hjälp av någon annan som kan hålla i och styra projektet. En uppgift som inte alltid är så lätt, men jag hoppas och håller tummen för att vi ska hitta rätt och kunna få hjälpa byborna till en tryggare levnadssituation!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan