Min blogg - Susanna i Ghana

En vän utöver det vanliga

Någonting jag saknar när jag är i Ghana, är riktiga vänner. Missförstå mig inte, jag har världens 23 bästa barn i min omgivning vilka ger och är kärlek deluxe. Men den där riktiga vänskapen, när någon känner dig innan och utan och du kan förlita dig helt och hållet på den personen. Det fattas mig. Det är oerhört svårt för mig att skaffa mig nära (vuxna) vänner i Ghana. Det är svårt att lita på folk, att veta om de vill lära känna mig för den jag är, eller lära känna mig för att jag är vit, och enligt dem, rik. Detta är ännu en aspekt som gör livet i Ghana så himla annorlunda mot livet i Sverige. I Sverige har jag alltid haft ett väldigt rikt liv vad gäller vänner, jag är lyckligt lottad och har många nära runt omkring mig.

 

Att för mig lära känna en person på riktigt och att den lär känna mig tillbaka, det är ingenting som jag är bortskämd med i Ghana. Det är oerhört svårt. Det är väldigt många som vet vem jag är i omgivningarna kring Kofi Ansah. Många som hejar, många som vill prata. Det är många som vet vad jag gör. Men det är få som känner mig, på riktigt.

 

Självklart finns det ändå vissa (vuxna) som, trotts detta, står mig närmre än andra. En av dessa människor är Kweku. Kweku bor i vår grannby Abam och har det senaste året fungerat som barnhemmets chaufför.  En klippa är vad han är, som ställer upp i vått och torrt. En person som jag förlitar mig på och verkligen kan vara mig själv med. En känsla som i Ghana betyder så mycket mer än man kanske kan föreställa sig. Han tar aldrig någonting för givet och med honom glömmer jag till och med ibland bort att jag är vit. Kweku har länge kämpat för att få ett riktigt jobb och för några veckor sedan ringde han mig och var alldeles utom sig av lycka, han berättade att han hade fått jobb på den lokala radiostationen. Det är en speciell känsla, när någons glädje uppfyller en själv med total lycka. När denna glädje och lycka färdas genom en knastrande telefonlinje 700 mil över jorden och ändå ter sig så stark. Det är en mäktig känsla och jag är glad att jag får dela den med just Kweku. Vi kommer att sakna att inte regelbundet ha honom på barnhemmet, men det finns ingen jag önskar mer lycka och framgång i livet. För förutom barnen, så finns det få personer i Ghana som betyder lika mycket för mig som han gör. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan