Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - fotbollsprojekt som volontäraktivitet

Helt fantastiskt att se barnens glada ansikten när de hoppar iväg mot fotbollsplanen iförda sina fotbollsskor. Då kom jag att tänka på sången de sjunger i pippi på rymmen; ”för jag är lycklig, för jag är lycklig, ja jag är lycklig måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag, jag är lycklig för jag är lycklig ja jag är lycklig hela långa veckan ut”. Man kan riktigt se hur det sprudlar av glädje och lycka i barnens ögon. Nu har vi bara drygt en vecka kvar här på shalom, tiden går verkligen fort när man har roligt! 

 

Under vår volontärtid så har vi haft lite utav ett ”fotbollsprojekt” här. Tilde hade nämligen fått fotbollströjor från en fotbollsförening i Härnösand innan vi åkte iväg och jag (Julia) blev sponsrad med bollar från intersport i Lidköping. Vi märkte väldigt fort att barnen är otroligt duktiga på att spela fotboll och verkligen brinner för detta. Vi hade även lyckats samla ihop lite pengar från vänner och bekanta innan vi åkte, vilka vi har använt till att köpa fotbollskor och strumpor till alla som ville ha och skolskor till de som inte ville ha fotbollskor. Det var lättare sagt än gjort. Då vi inte kunde ta med alla barnen till marknaden för att prova ut skor fick vi hitta en annan lösning. Vi har istället mätt barnens fötter och skor med tumstock, skrivit ner storlekarna, åkt till marknaden med tumstocken i högsta hugg och försökt hitta skor i rätt storlek. Det blev ett antal vändor fram och tillbaks, men det var verkligen värt mödan! 

 

Efter ett väldigt intensivt tränande våra första veckor här tyckte vi att det var dags att ta det steget längre, dags att spela på riktigt. Första matchen blev mot barnen i byn. Det var en otroligt jämn och spännande match. Dock fick den några oväntade avbrott när klockan började närma sig 17 och alla som hade varit och arbetat på farmen kom bärandes med sina grejer på huvudet rakt över planen utan att bry sig om den seriösa match som gick av stapeln. Tyckte ändå att det var lite komiskt när en kvinna fick sin korg med casava nedskjuten av Thompson just när hon skulle korsa planen mitt i ett anfall.  

Det är så härligt och se hur alla runtomkring engagerar sig när det är någonting som händer, inte minst Victoria och Alwin som står och hejar och peppar barnen för fulla muggar, matcherna har fått en väldigt stor uppslutning med folk och byborna har stöttat med glada hejarrop och trummande.  

När klockan visade fulltid stod det 2-2 och matchen fick avgöras på straffar. 6-4 till vår fördel. Vilken lycka! Söndagsaktiviteten de senaste veckorna har efter denna vinst varit ganska självklar. Vi har spelat 4 matcher nu och är fortfarande obesegrade. På söndag hoppas vi kunna få hit ett lag från barnhemmet i Akwakwaa, då de fick förhinder förra söndagen. Skulle vara som grädden på moset att åka här ifrån obesegrade med flaggan i topp. 

 

/Madame Tilda och Madame Julia

Volontärer på barnhemmet september och oktober 2013

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan