Min blogg - Susanna i Ghana

En kväll i sann nätverkaranda

I torsdags var jag alltså inbjuden till Talmannens höstmiddag i Riksdagshuset och kvällen var minst sagt spännande. Riksdagshuset är oerhört vackert och det var en nästan magisk känsla när man kom in genom de stora portarna från Riksplan. Kongl. Teknologkören sjöng i trapphallen medans man gick och hälsade på Talmannen med sällskap. Det bjöds på champagne och man minglade runt.

 

Kända ansikten blandade med okända och jag kunde ganska snabbt konstatera att jag tillhörde den yngsta ålderskategorin. I prospektet för kvällen kunde man läsa placeringslistan, namn samt titel. Riksdagsledamot, Statsråd, Landshövding, Valledare, Författare, EU-parlamentariker, Nelson Mandelapristagare, Chef för FN:s vapeninspektion, Musiker och många andra. Majoriteten av de inbjudna var Riksdagsfolk och minoriteten tillhörde den kulturella sektorn. Och så jag, ”Volontärarbetare Susanna Benckert”, stod det.

 

Salen vi skulle äta i var vackert utsmyckad. 120 gäster var uppdelade på 17 bord och det var en riktig ära att få bli placerad på just den plats som jag blev. Till bords hade jag ingen annan än Statsminister Fredrik Reinfeldt. Vid bords satt även Talmannens fru Ylwa Westerberg, Andre vice talman Ulf Holm och Riksdagsledamot Jessica Rosencrantz. En riktigt trevlig middag med mat i världsklass. Lågtempererad regnbågsfilé med havtornsgelé till förrätt, rosastekt hjortytterfilé med jordärtskockspuré till varmrätt och crème brulée med hjortronsorbet till dessert.

 

En kväll i sann nätverkaranda som för min del kom att innehålla många trevliga samtal med intressanta och inflytelserika personer. Många kontakter har knutits och denna kväll gav mig en upplevelse och erfarenhet som jag sent kommer att glömma.

 

Stort tack till Talmannen och Sveriges Riksdag för att jag blev inbjuden och fick äran att närvara!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Anette | Svar 13.11.2013 00.03

De ska vara du till att bli bjuden på sådana fina tillställningar men du är också den som är mest värd det. Hoppas du får bra kontaktnät. Kram bästa Susanna

Jenni Lindberg | Svar 09.11.2013 13.06

Galet häftigt!! Hoppas att det blir givande och ger ringar på vattnet för ditt arbete! ;) KRAM

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan