Min blogg - Susanna i Ghana

En process för ett hållbart tak

Någonting som vi har haft stora problem med genom åren och som ständigt har legat som en tyngd över mina axlar är de stora problemen med barnhemmets tak.

 

När barnhemmet byggdes sommaren 2010 så utfördes takarbetet på halva barnhemmet på ett väldigt dåligt sätt vilket har kommit att innebära stora problem för oss på barnhemmet. Då takbjälkarna lades för glest så fästes inte heller takplåtarna ordentligt. Detta har gjort att vi ständigt har haft problem med hål i taket och regnet har bokstavligen forsat in då det har regnat kraftigt. Våren 2012 eskalerade problemen ytterligare, taket höll på att rasa in. På grund av starka stormar och stor tyngd av vattenmassan vid regn, så sackade taket ihop och de mjuka plåtarna höll på att knäckas mellan takbjälkarna. Detta utgjorde en enorm fara för barnen då vi inte kunde garantera deras säkerhet. Alla barnen flyttades därför in i det rummet där taket var bättre och fick sova trångt utan tillräckligt många sovplatser. Efter många om och men så lyckades vi stötta upp taket tillfälligt genom att gjuta en pelare i mitten av rummet som höll upp huvudbjälken. Takplåtarna var vid det laget väldigt trasiga och vi fick komplettera med nya. Problemen kvarstod dock då det fortsatte att regna in.

 

Våren 2013 byggde vi ut barnhemmet till dubbel yta. I samband med detta bestämde vi oss för att lägga om taket på hela barnhemmet, en gång för alla. Takbjälkarna byttes ut och lades om. Taket höjdes så att lutningen blev större. Därmed kan regnvattnet rinna av snabbare så det inte blir lika tungt och påfrestande för taket. Vi investerade också i bättre takplåtar av högre kvalitét, som gör barnhemmet tryggt och säkert vad gäller både vind och regn.

 

En stor lättnad och seger för oss!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan