Min blogg - Susanna i Ghana

Regnets förödande kraft

Himlens mörker tornar upp sig, likt en rullgardin som dras ner och stänger dagsljuset ute. Första droppen träffar plåttaket, som ett skott avfyrat från ett gevär. Tätt därefter brakar det lös. Som om himlen släpper på spärren och låter regnet vräka ner, likt en hagelbössa som avfyrar hundra skott i sekunden. Regnets kraft som dånar mot plåttaket och lämnar ett öronbedövande ljud efter sig.

 


Tätt intill varandra kurar vi ihop oss innanför barnhemmets väggar, i hopp om att undkomma vattenmassan som inte lämnar en millimeter torr. Hinkar, baljor – ja alla kärl man har bärs fram, då regnet eskalerar och sköljer ner ännu lite våldsammare. Desperationen tilltar i takt med att kärlen placeras ut under alla de hål och skarvar i taket, där regnet forsar ner. I hopp om att behålla någonting torrt så staplas de få tillhörigheterna upp i det hörn där taket fortfarande har kraft nog att hålla regnet ute. Golvet, sängarna – ja allt börjar mer och mer likna en simbassäng. En snabb blick upp mot taket, som sviktar mer och mer, skapar en isande känsla i magen, att någonting måste göras och det snarast. Kärlen fyllda till bredden bärs ut, i ett försök att kunna samla upp ännu lite mer vatten. I takt med det smattrande dånet ovanför oss gör barnen som alltid det bästa av situationen, likt de tappra själar som de är. Ett vattenfyllt golv blir snabbt till en skridskobana där man kan åka kana på magen.

 


Då dånandet är så påtagligt tillåts vi inte kommunicera på andra sätt än via blickar och leenden. Ansiktsuttryck som talar för sig själva och säger mycket. Ett glädjefyllt leende tillsammans med en frustrerad blick, över den desperata situation som vi tillsammans befinner oss i.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan