Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - en svårbeskriven känsla

Shalom Orphanage, det är svårt att sätta ord på känslorna. För jag känner mycket här, jag känner att jag lever.  Jag känner värmen här, den fysiska men framförallt den emotionella som går under huden. Här bor 23 fantastiska barn, som trots sin utsatta livssituation vilken varje dag innehåller många svårigheter och utmaningar, är pigga, hjälpsamma och levnadsglada barn.  Varje dag möter de mig med de varmaste leendena jag någonsin mött.

 

Vardagen här innehåller olika svårigheter och utmaningar, det är många barn och få vuxna vilket innebär att barnen får ta stort ansvar och inte bara kan få vara barn. Det är tufft att vara liten och inte få tillräckligt med uppmärksamhet från en vuxen famn. Barnen utsätts för många olika hälsorisker och det finns de som är svårare att skydda sig ifrån, malariafall uppkommer. Det är påtagligt att livet kan vara skört och orättvist.

 

Men varje dag är också en dag för nya möjligheter, lösningar, påhitt och glädje. Vi hjälps alla åt med vardagens olika bestyr som tvätt, städ, matlagning och allt som hör därtill. Vi glömmer aldrig att ha kul. Vi skrattar, dansar, sjunger svenska visor, har pannkaksfest, adventspyssel, ansiktsmålning, skattjakt och det är bara fantasin som sätter gränserna.

 

Jag är evigt tacksam av det varma mottagandet jag har fått här, att få vara en del av denna stora ghananska familj. Det känns att man lever, solen lyser starkare, stjärnorna är fler, dofterna från eldarna, ljuden från trummorna eller kvällens syrsor. Vi gör avtryck i den röda sanden, men det största avtrycket gör barnen i mitt hjärta.

 

/Madame Sanna, volontär november- december.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lotta Vinberg | Svar 10.12.2013 12.41

Så bra och viktigt det du gör Sanna! Heja dig! kramar från Lotta

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan