Min blogg - Susanna i Ghana

Hektiska dagar

Som alltid när jag kommer tillbaka till Ghana efter att ha spenderat ett antal månader i Sverige är det hektiska och intensiva dagar till en början. Mycket som behöver styras upp, återgärdas och iordningsställas.

 

De senaste dagarna har (självklart) bestått av en hel del skoj och bus med barnen. Vår minsting Daniel har börjat gå och prata. Han springer runt och ropar ”Madame Susanna, madame Susanna” och älskar att busa. Idag fick han en egen skolväska då han prompt skulle ha en när de andra barnen fick varsin. ”Munko school” sa jag vilket betyder ”gå till skolan” varpå han glatt traskade iväg i riktning mot skolan och vinkade hejdå med ett stort leende. Vår äldsta kille Prince A har vuxit över en decimeter och kommit i målbrottet. Han är inget litet barn längre, han börjar bli en ung man! Att få följa barnens utveckling och vara en del av den, är något av den bästa känslan som finns.

 

Förutom att njuta av varandras sällskap så har vi även gått igenom barnens tillhörigheter och kompletterat deras kläduppsättningar samt skoluniformer. Nya skolskor och skolkit har inhandlats, vilket behövs göras ett par gånger per år. Likaså köksredskap och husgeråd. Tack vare julklappskorten som vi sålde i julas har vi även kunnat beställa fler våningssängar vilka kommer att bli klara om några veckor. Byggmaterial för att inreda delar av utbyggnaden har införskaffats och under nästa vecka kommer det att byggas bokhyllor för fullt. Vi har även börjat bygga till en veranda på ena kortsidan av barnhemmet, detta för att få en plats i skuggan att sitta på, då det snabbt blir väldigt varmt och dammigt inomhus.

 

Dessvärre har det redan hunnit bli en del klinikbesök och fler kommer det att bli. Olika hudåkommor sprider sig lätt mellan barnen och det är en ständig kamp för att kunna på bukt på problem som dessa. Lilla Ronald som har varit mycket sjuk det senaste året har magrat rejält och är inte alls den glada och busiga lilla kille som han var förut. Han orkar knappt med en hel dag i skolan, är väldigt svag och låg i allmänhet. På torsdag ska vi därför åka iväg till sjukhuset i närmsta större stad för en riktig grundlig check-up. Vi saknar den glada lilla killen och det gör ont i hjärtat att se han så svag. Innan dess är det däremot dags att imorgon gå upp kl 03,30 för att bege oss in till huvudstaden Accra med vår Prince Jr. Äntligen är den stora dagen här. Dagen som jag har kämpat för det senaste året, imorgon har vi en inbokad tid hos en av Ghanas ledande ortopeder för att se om vi kan hjälpa Prince Jr med sina grovt deformerade fötterna. Håll tummen för oss! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Maria Dahlin | Svar 28.01.2014 23.33

Massor av lycka till med allt. Härligt att höra ifrån ert underbara barnhem.Kram till er alla.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan