Min blogg - Susanna i Ghana

Den första att lämna boet

Thompson är den av våra barn som har kommit längst i sin skolutbildning. Han går nu i Form 3 i Junior high school, vilket motsvarar klass 9 i Sverige. Detta innebär att det från och med nästa läsår som börjar i slutet av augusti är dags att gå vidare till gymnasiet, vilket här i Ghana heter Secondary high school. Här klassas det som någonting väldigt stort och det är långt ifrån alla som får möjlighet att ta sig så pass långt. Det är även en skolform som på många sätt skiljer sig från grundskolan. Det är boarding school vilket kan motsvaras vid internat. Man bor på skolan och får bara åka hem vid lov. Man väljer inriktning och huvudämnen. Thompson har tidigare haft en dröm om att få gå på fotbollsgymnasium inne i Accra. Nu när det börjar bli aktuellt så har han dock tänkt om och vill istället satsa på en mer säker utbildning, vilket för hans del ser ut att bli en teknisk linje för att så småningom kunna bli mekaniker. Igår kom han stolt hem med dokument från skolan där de olika utbildningarna och huvudämnena som man kan välja mellan presenterades. Efter att ha suttit ner tillsammans och pratat samt tänkt fram och tillbaka så lutar det åt att Thompsons huvudämnen kommer att bli ekonomi och franska.

 

Den dagen då Thompson flyttar in på skolan kommer att bli en stor dag både för honom, mig och för de andra barnen. Det är en väldigt stor och speciell känsla att släppa iväg det första av våra barn. Även om jag inte tvivlar en sekund på att Thompson kommer klara galant att stå på egna ben så värker mammahjärtat lite. Och det här är bara början, Daniel och Isaac Sr kommer bara två år efter. Vi har pratat mycket om hur pass redo barnen känner sig för att så småningom gå vidare. Thompson har från början varit på det klara med att han absolut vill fortsätta till gymnasiet på en gång, även fast han bara är 14 år. Det är dock med blandade känslor. En känsla av stolthet och glädje, samtidigt som en känsla av osäkerhet och rädsla. Det är inte lätt att lämna tryggheten när man varken har många eller positiva erfarenheter av världen utanför. Att kunna stötta barnen på deras egna villkor är någonting av det allra viktigaste för mig. Att de ska veta att jag tror på dem men också att jag alltid finns här bakom dem. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kia | Svar 09.02.2014 21.37

Du är världens bästa mamma Susanna! <3

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan