Min blogg - Susanna i Ghana

Det eviga flätandet

I Ghana rakar de flesta tjejer och kvinnor av sig sitt hår för hygienens skull och att ha långt hår som tjej är här ofta förknippat med att man har det bra ställt med mycket pengar. Allt som oftast har kvinnorna på sig peruk eller huvudduk när de rör sig utanför hemmet för att se vårdad ut. Att ha långt hår innebär nämligen också att man måste sköta om det med omsorg, i barnens skola är det till exempel stränga förhållningsregler för att få ha håret längre än några millimeter. Det ska tas om hand om och det ska flätas om varje dag, en procedur som de flesta av barnen här inte anses klara av.

 

Bland våra tjejer på barnhemmet har det länge varit en dröm att få låta håret växa. Varje gång det är dags att raka av håret igen bönar och ber dem att dem ska få slippa. Någonting som vi har haft många diskussioner om. Nu vart eftersom de börjar bli äldre så har jag gett dem större valfrihet, vilket innebär att de får börja ta ansvar själva och spara ut håret om de vill, men på villkor att de sköter om det så att de inte blir agade i skolan. Lättare sagt än gjort, men de tar chansen och kämpar till varje pris. Garn flätas in i håret för att det ska se längre ut och olika frisyrer görs. Extra roligt blir det självklart när jag, som viting, också ska ge mig på att fläta ”á la africastyle”. Någonting som de skrattar högt åt och inte i sin fullaste fantasi kan tro ska gå vägen!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan