Min blogg - Susanna i Ghana

Hjälp Kweku, vår chaufför!

Han är allas vår klippa. Barnens förebild och min nära vän.

 

Han heter Kweku, annars kallad Pepsi, och är vår chaufför på barnhemmet. Han kör oss varje vecka till marknaden i vår närmsta mindre stad, till kliniken med sjuka barn, eller som här på bilden på väg för att besöka familjer till barn som lever under mycket knappa förhållanden. Egentligen gör den beskrivningen inte Kweku rättvis då han är så mycket mer än bara en chaufför. Han är den som alltid bryr sig, som alltid gör lite mer än han måste. Han är en riktig klippa och utan honom skulle väldigt mycket av vårt arbete vara mycket svårare och för den delen mycket tråkigare också. Kweku är inte bara omtyckt av oss på barnhemmet, han är omtyckt och populär i hela grannbyn. Alla vet vem han är, flickorna svärmar runt honom och han ställer upp för allt och alla utan att förvänta sig någonting tillbaka.

 

Kweku bor med sin mamma och fyra syskon i ett litet rum i vår grannby. Med sina 24 år är han näst äldst av syskonskaran och har en väldigt viktig roll inom familjen. Han är nämligen den som med sin nätta lilla inkomst som chaufför får familjen att klara sig.

 

Förra veckan när vi som vanligt var på väg till marknaden fick Kweku ett samtal som raserade hela hans värld. Jag har aldrig tidigare sett honom så nedstämd och med sådan fruktan i rösten. Det visade sig att Kwekus körkort hade gått ut och då ekonomin inte har tillåtit har han skjutit upp att förnya det gång på gång. Nu hade det kommit till hans masters (vilken är den man som är chef och äger bilen/motorcykeln som kweku kör) kännedom och Kweku ställdes där med inför ett ultimatum: förnya körkortet innan nästa vecka är slut eller sluta kör. 

 

Man behöver förstå den starka innebörden av detta ultimatum för att förstå allvaret och svårigheten i situationen. Om Kweku inte längre får köra så förlorar hela familjen den enda inkomsten vilket kommer att få förödande konsekvenser för alla inblandade. Samtidigt finns ingen möjlighet för Kewku att hinna jobba ihop pengarna för att förnya körkortet. 1000 SEK kostar det, vilket är mer än Kweku tjänar på två månader.

 

Att Kweku får möjlighet att fortsätta köra, är av allra hösta vikt både för hans familj och för oss på barnhemmet. Att be om hjälp skulle aldrig falla honom in så nu gör jag det åt honom. Vill du hjälpa? Sätt in ditt bidrag på Bankgiro 119-6278 och märk inbetalningen med ”chaufför”. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Monica | Svar 14.03.2014 11.03

Undrar hur det gått för Kweku. Fick han ihop tillräckligt för att förnya körkortet?

Susannaighana 14.03.2014 14.14

Ja! Körkortet är nu ordnat och Kweku är så glad och tacksam! :) Se nytt blogginlägg!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan