Min blogg - Susanna i Ghana

Kliniken i grannbyn

En halvtimmes promenad bort ligger den lilla kliniken i vår grannby Abam. En plats jag hyser väldigt blandade känslor för. (klicka på bilden för att se den i större format)

1. Consulting room - Här ges konsultation och hälsotillståndet journalförs. Man tar tempen och utför malariaprov. Journalsystemet består av anteckningsböckerna som ses i bokhyllan. En för varje patient. 

2. Treatment hall – Här ges behandling., skötsel samt omläggning av sårskador.

3. Children ward – Här läggs man in vid riktigt dåligt hälsotillstånd. Dropp kan ges och barnet övervakas. En sal jag har spenderat åtskilliga timmar och dagar i, tillsammans med barn genom koleraepidemier och svåra malariafall.

4. Medical inventory – Medicinering med de vanligaste läkemedlen. I de allra flesta fall malariamedicin och antibiotika, bloodtonic och vitaminer. 

Kliniken i Abam är kommunal, vilket innebär att vården i de allra flesta fall är gratis om man innehar en hälsoförsäkring. Här kämpar ett gäng sjukskötare i princip dygnet runt. Med små medel och knappa resurser, gör de sitt bästa för att hjälpa alla barn och vuxna som dagligen kommer hit för att få hjälp. Med 23 barn i huset har kliniken i Abam blivit som mitt andra hem. Många turer hit blir det, alltid med en känsla blandad av frustration och tacksamhet. För oss betyder det mycket att denna plats finns, även om deras resurser är knappa. Räcker inte hjälpen här, tar det flera timmar för oss att ta sig till sjukhuset i närmsta större stad.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan