Min blogg - Susanna i Ghana

En glädjefylld helg

I helgen hade vi lagt upp ett program för barnen som de sent kommer att glömma. Lördagen startades med fyrkamp då de fick prova på längdhopp, sked i mun, sätta knorren på grisen och kasta sten i hink. Den lilla tävlingen avslutades sedan med en fiskdamm då alla barn fick varsin liten påse med bland annat lite godis, studsboll, leksaker och tuggummi. Många glada skratt blev det då nitlotterna kom på kroken. En gammal sko, en bit sandpapper och en tom påse kunde vi tillsammans konstatera att ingen ville ha, så det var bara att fiska igen för att försöka få bättre napp! Det finns nog inga bättre än stunder än dem då alla verkligen får vara barn på riktigt.

 

På söndagen ställde vi till med stort kalas och det var inga mindre än ”the magic sisters” som stod för matlagningen. Det var bara att sätta på sig de uppsydda Ghanadräkterna och den obligatoriska hättan på huvudet. Ner i det lilla kökshuset och så var matlagningen igång. Spagetti och tomatsås med morötter stod på menyn. Barnen sjöng och dansade samtidigt som de skrattade åt oss där vi stod och försökte se ut som riktigt Ghananer. Kanske har vi inte riktigt den rätta knycken än då det gäller att vifta för att elden inte ska slockna. Flera timmar tog det, men gott blev det! Vi dukade upp fint på ett långbord och tände ljus. Barnen åt med god aptit och vi fick höra många ”Madame, your Swedish food is great”.

 

En känsla av ren och äkta glädje, måste nog vara den finaste känslan man kan få uppleva.

Världens bästa helg, minst sagt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan