Min blogg - Susanna i Ghana

Den närmsta tidens planer i projektväg

Vårt fokus ligger nu ständigt på att arbeta mot våra långsiktiga mål för barnen och barnhemmet, vilket bland annat innebär att bygga upp förutsättningar för att barnhemmet ska kunna bli självförsörjande genom att till exempel kunna odla sin egen mat och sälja överskottet av skörden på den lokala marknaden. För att kunna uppnå detta behöver vi utveckla vår åkermark. Idag äger vi ca 1 hektar mark utöver den mark som är iordninggjord och som barnhemmet är byggt på. Att röja, hägna in, plöja och så är en förutsättning för att utöka våra möjligheter att arbeta mot detta långsiktiga mål. Vi planerar också att bygga ett hönshus, som förutom en viktig proteinkälla för barnen även det kan fungera som en inkomstkälla då ägg kan säljas, både till övriga bybor och på den lokala marknaden. Ute på landsbygden I Ghana ägnar man sig mycket åt byteshandel. Genom att kunna producera ett överskott av grödor samt ägg kan även vi dra vårt strå till stacken i byteshandeln vilket skulle gynna både oss på barnhemmet och övriga bybor i Kofi Ansah. Hjälp till självhjälps-tänket är någonting som ständigt finns närvarande, jag tror att alla mår bra av själva kunna styra samt påverka sin situation och framtid. Genom att bygga upp möjligheter för självförsörjning skapar vi förutsättningar för detta.

 

Dock uppstår det som alltid oförutsedda problem Ghana som bidrar till att man snabbt måste prioritera om och lägga tid och resurser på annat håll. Som flera gånger tidigare är det naturens kraft som ställer till det för oss även denna gång. Barnhemmet ligger i en sluttning nedanför byn och på grund av erosionen så är vi väldigt exponerade för vattenskador till följd av det kraftiga regn som råder under regnperiod, vilket medför att vi nu måste gräva dräneringskanaler runt om barnhemmet. Vattenmassorna är väldigt påfrestade för huset och dess kraft förstör fasaden. Med hjälp av dräneringskanaler kan vi leda bort vattnet och ge regnvattnet möjlighet att ta en annan väg förbi vårt hus, vilket kommer att medföra att barnhemmet blir säkrare och kommer att bli mer hållbart inför framtiden. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan