Min blogg - Susanna i Ghana

Med djungeln som skafferi

Såhär mot slutet av veckan brukar det börja eka rätt så tomt i skafferiet. I Sverige går man förmodligen vid en liknande situation iväg till Ica och handlar det man vill ha, men då det bara är marknad två gånger i veckan här så går man på landsbygden i Ghana istället ut i djungeln och letar reda på något passande att äta. Det är precis vad vi har gjort idag!

 

Då jag idag hade gett vår kokerska ledigt för att kunna gå på begravning, så var det jag som stod för ansvaret över maten. Mary och Issah hjälpte mig i djungeln och två timmar senare var vi hemma igen med en hink full med cocojam-blad, vilket kan liknas vid spenat. Även några olika små svampar fick följa med, samt ett fång apelsiner. En fördel med att bo ute på landsbygden och äga mycket mark, det finns en hel del ätbart runt omkring en bara man vet var man ska leta.

 

Smarrigt blev det iaf, ris med spenat- och svampstuvning samt apelsin till efterätt. Voíla, tvårättersmiddag serverad! :)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan