Min blogg - Susanna i Ghana

En musikfest i traditionell anda

Nu under skollovet får barnen själva vara med och sätta planeringen för dagarna. En önskan som då kom upp var att få lära sig riktigt traditionell Ghanansk musik och dans.

 

Tills idag hade jag därför bjudit in tre killar som lär ut just detta och till barnens stora glädje ägnades hela förmiddagen åt få lära sig den traditionella konsten. En stor musikfest utan dess like, som blev mer som en stor musikal med både sång, musik och dans. 

 

Barnen delades in i tre grupper. De äldre killarna fick sköta trummorna, tjejerna stod för dansen och de yngre barnen fick lära sig sången. Taktkänslan hos dessa barn är beundransvärd och det är fantastiskt och se vilket konstverk det blev. Det finns en enorm tanke bakom varje ord och varje rörelse, som behandlar många av kulturens stora frågor. Efter flera timmars träning kunde barnen helt på egen hand visa upp det de lärt sig inför resterande bybor vars barn med stora fascinerande ögon tittade på. På måndag kommer killarna tillbaka och då har vi bestämt att alla byns barn ska få möjlighet att vara med! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan