Min blogg - Susanna i Ghana

En kommande utflykt till Accra

Tidigare i våras åkte våra tre grabbar som går i högstadiet på exkursion med skolan, till Ghanas huvudstad Accra. Då jag befann mig i Sverige just då så fick de låna min kamera under dagen och har ända sedan dess tjatat om att få visa bilderna och berätta om sin utflykt. Idag radade därför resterande barn upp sig framför dataskärmen där bildspelet skulle visas. Med stort engagemang berättade grabbarna om nationalmuseum, minnesparken för Ghanas första president och nationalteatern.

 

En fara i att leva så långt ute på landsbygden som vi gör, är att barnen blir väldigt isolerade. En förutsättning för att barnen ska kunna få välja sin egen framtid är att de vet vad framtiden kan erbjuda. Därför ser jag det som ytterst viktigt att de ibland får komma ut och möta samhället. Barnen får ibland turas om att följa med mig till marknaden så väl som på andra ärenden, någonting som både får dem att känna sig stolta och ger dem självförtroende.

 

Därför har vi nu enats om att vi ska byta ut den kommande traditionella strandutflykten mot en utflykt till Accra, alla barn på barnhemmet tillsammans. Endast 6 av våra 23 barn har varit i Accra, en del har knappt varit utanför byn. Nu återstår bara att göra upp en plan för de platser vi vill besöka. Flygplatsen står helt klart högst upp på önskelistan och därefter kommer den stora fotbollsstadion. Som de längtar! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan