Min blogg - Susanna i Ghana

Ett projekt för en säkrare framtid

Nu börjar regnperioden komma igång på riktigt här i Ghana och vi har äntligen påbörjat vårt dräneringsprojekt.

 

Då vi ligger i en sluttning nedanför byn så är vi på grund av erosionen enormt exponerade för de vattenmassor som forsar ner från byn, vilket gör att husgrunden börjar svikta. Det handlar alltså dels om att ta emot samt leda bort vattnet som kommer forsande på marken, och dels så handlar det om att rikta samt forsla bort allt vatten som öser ner från vårt tak.

 

Vi har nu därför börjat gräva samt gjuta dräneringskanaler runt om hela barnhemmet, som fungerar som en extra skyddande mur. Därefter ska vi med hjälp av rör lägga om vattnets väg förbi oss och vidare ut i djungeln.

 

En viktig investering som gör att barnhemmet blir säkrare och mer hållbart inför framtiden.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan