Min blogg - Susanna i Ghana

När ett liv plötsligt slocknar

Idag har varit en sorgens dag.

 

I förmiddags kom Daniel hemspringandes från skolan med tårarna strömmandes nedför kinderna. ”Hon är död, Ama är död”, skrek han.

 

När lektionen åter skulle börja efter frukostrasten så var Amas bänk tom och ingen visste var hon var. Någon hade sett henne gå ut i bushen för att hämta frukt. Till slut var de tvungna att gå ut och leta och två av eleverna hittade henne efter en stund livlös under några apelsinträd. Hon var redan död, ormbiten på vristen. Ama var en fantastiskt fin liten flicka i Daniels klass, klass 7. Alltid så glad, alltid så artig. När hon efter skolans slut gick förbi oss och alltid hälsade och neg. Hon blev bara 13 år.

 

Nu på eftermiddagen har vi gått i sorgetåg bort till Amas hemby och visat vår delaktighet för hennes familj. Jag hade egentligen ett inplanerat möte med byhövdingen nu på eftermiddagen och möte med hövdingen är ingenting som man avbokar. Men Daniel ville så gärna att jag skulle följa med, han tog min hand och sa ”Please Madame, I need you”. Älskade barn. Det är ett fruktansvärt trauma att behöva gå igenom och därför var det ett lätt beslut att släppa alla andra måsten och ägna fullt fokus åt Daniel och Amas familj.

 

Ama, ikväll tänder vi ett ljus för dig. Vila i frid. <3

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan