Min blogg - Susanna i Ghana

Våra två små senaste tillskott i familjen

Kwesi Mills, född 7/12 2008.

Kwesis pappa var en av de män som hjälpte till att bygga upp barnhemmet men gick bort i sjukdom kort därefter. Kvar lämnades Kwesi och sina fyra syskon, med deras mamma som sedan dess har lidit enormt. Förutom att hon har fått det svårt med ekonomin så har hon nu också råkat ut för en obotlig sjukdom och räknar ner dagarna hon har kvar att leva. Kwesi är yngst i syskonskaran och därför den som behöver mest akut hjälp. Vi gör dock så gott vi kan för att stödja och hålla ihop hela familjen och underlätta så gott det går den tiden mamman har kvar i livet.

 

Kobi Amoquandoh, född 13/10 2009.

Kobis mamma blev gravid av misstag som väldigt ung då hon gick i högstadiet och pappan har därmed aldrig funnits med i bilden. Kobi försköts därför av familjen och har halvt tagits om hand av mammans morföräldrar och halvt av olika grannar. Hans mamma har nu gift sig med en man som inte accepterar Kobi i familjen då han är oäkting och morföräldrarna såg ingen annan utväg än att be oss om hjälp. Sådana här situationer är inte lätta men tyvärr inte heller ovanliga här. Barnets bästa kommer för mig i första hand, men jag försöker alltid i både denna och liknande situationer arbeta för att kontakten till familjen ska bestå även om barnet har sin bas och sitt hem hos oss.

 

Båda grabbarna kommer från vår by och jag har känt Kwesi och Kobi sedan de var så gott som nyfödda. Därför har de lätt hittat sin plats i gruppen och det första Kobi gjorde när jag på fante hälsade honom välkommen hem, var att gå fram och lägga sina små armar tätt kring min hals. Fantastiskt fina pojkar, men som på grund av en labil start i livet behöver arbeta mycket med tillit och självkänsla. Det ska vi göra allt för att hjälpa dem med, barns rättigheter i världen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan