Min blogg - Susanna i Ghana

En stor utmaning på ingång

Idag är en stor dag för denna 14-åriga kille. Ikväll åker Thompson iväg för att under kommande vecka skriva sina slutprov för högstadiet, vilka även är antagningsprov till gymnasiet.

 

Under fem dagar ska totalt 18 prov skrivas, i 9 olika ämnen. För eleverna i vår region hålls proven i en stad en bit bort och under veckan är eleverna inhysta i sovsalar i en närliggande lokal. Förutom att proven i sig är en oerhörd press så är det för Thompson en stor utmaning att ta ansvar för sig själv och bo borta i en vecka. Då Thompson kommer från östra Ghana är han inte heller bekant med staden han ska till och det är en riktigt nervös kille som just nu håller på att packa ihop sina saker för att ge sig iväg. Igår gick vi igenom allt en sista gång inför vad som komma skall. Vilka ämnen det handlar om, vad som förväntas, hur kost och logi går till osv.

 

Det är många blandade känslor och för våra barn som kommer från tidigare svåra hemförhållanden är det många svåra tankar som cirkulerar. Även om vi dagligen arbetar för att stärka barnens självkänsla så är det i sådana här situationer hjärnspökena gör sig påminda.

 

Jag tror på vår kille och håller alla tummar och tår för att han ska känna sig nöjd med sig själv och komma hem glad och stolt i slutet av nästa vecka. En enorm utmaning väntar och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var orolig för att han inte kommer att klara av pressen den kommande veckan och så småningom internatgymnasiet. Det kommer bli en hård prövning, kanske för hård än så länge. Men som jag brukar säga till Thompson: man kan aldrig få reda på det om man inte försöker och man kan inte göra mer än sitt bästa.

 

Heja Thompson! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan