Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - min resa till Shalom Orphanage

Jag har länge pratat om att göra en resa som volontär till någon del av Afrika, men det var när jag fick se en artikel i tidningen om Susanna i Ghana som jag verkligen bestämde mig för att nu ska jag åka. I och med att jag hade planerat att göra resan länge så hade jag ingen direkt resfeber, men det var ju självklart lite tankar som snurrade i huvudet innan avfärd. Jag och Frida ventilerade mycket angående resan och det var väldigt skönt att ha någon att resa med.

 

Introduktionsdagarna i Accra vad välbehövliga då det var skönt att se lite av Ghanalivet innan vi åkte till Shalom Orphanage. Tina som var lite av vår kontaktperson i Ghana var verkligen en ”African-mama” och superhärlig. 

 

Bilresan dit var väldigt nervös, man visste ju inte alls vad som skulle väntas när vi kom fram. När vi äntligen svänger in på barnhemmet så möts vi av en hel drös med förväntansfulla barn som hälsade oss välkomna och alla var väldigt glada att se oss och vi var lika glada att se dem.

 

Innan vi åkte så hade vi kollat en del vilka barn som var där och allas namn vilket hjälpte lite, men det kändes ändå som man hade noll koll vilket innebar att jag och Frida satt i volontärhuset de första kvällarna och pluggade in allas namn för att kunna få mer personlig kontakt med barnen.

 

De första dagarna var väldigt intensiva på så vis att det var väldigt mycket nya intryck och att man ville lära känna alla barnen så att man kunde göra saker efter deras intresse och behov. Allt sådant föll med tiden på plats av sig själv och man fick lära känna alla barnen var och en för sig men också tillsammans som de syskon dem är på Shalom Orphanage.

 

Vi har försökt hitta en fin balans mellan att hjälpa till i hushållet samtidigt som vi har lekt, busat oh pysslat massa med barnen. Brännboll var en stor favorit och stor som liten fick vara med, även ansiktsmålning var poppis och måla, pärla och sådant som alla barn tycker om att pyssla med. Det som var lite svårt var att få en personlig relation till de äldsta barnen, de tyckte oftast att det blev lite tjejigt och en 15 åring kanske inte tycker det är så kul att måla alltid. Fotboll däremot är något som de äldsta killarna absolut brinner för och det var väldigt mycket matcher mellan Shalom och resten av byn Kofi Ansah vilket vi satt och hejade på några kvällar och det finns absolut potential i lilla Kofi Ansah.

 

Tiden här har gått så fruktansvärt snabbt och jag vill mer än något annat komma tillbaka till alla dessa underbara barn. Alla är unika på sitt eget vis och jag är så glad att få ha mött och lärt känna alla. Även Victoria som är kokerska på barnhemmet blev en fin och nära vän som jag absolut ska fortsätta hålla kontakten med. Susanna har vi också kommit nära och det har varit så kul att se vilken person som ligger bakom allt som har med Shalom Orphanage att göra. En superhärlig människa med ett väldigt fint hjärta.

 

Jag hoppas på att få träffa er alla igen!

/Madame Emilia, volontär juni-14

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan