Min blogg - Susanna i Ghana

Ett arbete för livet

Jag har tidigare berättat om några av våra barns förflutna och de svårigheter vi kämpar med till följd av de trauman barnen har varit med om.

Det här är Stephen och han är ett av de barn som har varit hos allra längst. Stephen förlorade sin mamma vid födseln och togs därför om hand av pappan. Pappan drabbades efter en tid av en ögonsjukdom, höll på att bli blind och det var en svår tid för den lilla familjen. Pappan blev snabbt sämre och kan idag inte vistas ute i dagsljus på grund av stor smärta i ögon och huvud och är numer sängliggande. 

Stephen hade en svår första tid på barnhemmet då han bar på väldigt mycket ilska och var väldigt aggressiv. Förutom att ständigt ge sig på de andra barnen, så var han en ständig fara för sig själv. Många gånger har det svartnat för hans ögon och han har kastat sig på marken och dunkat huvudet i betonggolvet, samtidigt som jag har gjort allt jag kan för att hålla i honom. Vi har fått arbeta oerhört mycket med Stephens självkänsla och det har krävts väldigt mycket för att få honom trygg. Idag är han mycket gladare och mer harmonisk i sig själv, en helt fantastisk 12-åring som är en riktig liten fixare och lagar allt trasigt som kommer i hans väg. 

Det kan vara lätt hänt att man förblindas av den fantastiska glädje som barnen utstrålar, men man får aldrig glömma bort att det är oerhört mycket mer som ligger där bakom och trycker. Även om glädjen i de flesta fall tar över, så kommer det stunder av bakslag då allt det mörka barnen bär på träder fram med full kraft. Arbetet med att skapa trygghet, inge hopp och öka självkänslan – det är ett arbete för livet, varje dag året runt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan