Min blogg - Susanna i Ghana

Det krävande, men ändå så simpla livet.

Under veckan som har gått så har vi bland annat varit och införskaffat en vattenpumpmaskin, någonting som kommer underlätta oerhört mycket. Med hjälp av denna så kommer vattentanken, som är avsedd för regnvattnet, även kunna fyllas då regnet lyser med sin frånvaro. Istället för att barnen under dessa perioder ska behöva gå den långa, tunga vägen till brunnen så lägger vi nu ut en vattenslang mellan brunnen, vattenpumpmaskinen och vidare till vattentanken. Med hjälp av generatorn så pumpas därefter vattnet upp från brunnen och ner i vattentanken.

 


På grund av de stora skador som den enorma regnmängden den senaste tiden har bidragit till, så har vi under veckan också lagt om hela taket i barnhemmets ena rum. Träbjälkarna har fixerats på ett nytt, bättre sätt. Nya takplattor har inhandlats och monterats för att slippa alla tidigare skarvar och läckande hål. En stor tyngd har därmed släppt från våra axlar, barnens säkerhet går alltid först. I samband med ovädret som under flera dagar slog till mot byn, så förstördes också stora delar av toaletterna. Taket blåste av och väggarna gjorda av naturmaterial slets sönder. Även där arbetar vi för barnens säkerhet, genom att bygga upp på nytt och fixera allt sammans med cementblock.

 


Nu under veckoslutet så har vi också sagt hejdå till Annika och Gabriella, som efter att ha varit hos oss och förgyllt barnens dagar under en dryg månad, nu har åkt hem. Ett tårfyllt farväl, men vars besök vi hoppas att få ta del av fler gånger. På måndag får vi nu istället påhälsning av en tjej vars namn är Jonna. Jonna läser till civilingenjör inom miljö- och energiteknik på Karlstads Universitet och ska nu i samband med sitt examensarbete tillbringa tre veckor hos oss. Jonna har i sitt examensarbete valt att fokusera på solcellsanvändning i utvecklingsländer och detta är just vad vi tillsammans nu kommer att arbeta för ska bli tillgängligt på barnhemmet. I måndags kom en man och påbörjade förarbetet inför detta, då mätningar gjordes och placering av elledningar förbereddes.

 

När drömmar blir till verklighet och projekt för barnens bästa går igenom, då slår mig hjärta ett litet extra slag av glädje.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Filippa | Svar 17.03.2012 20.02

Jag är imponerad av dig! Vilket fantastiskt arbete du gör! Hade så gärna velat åka och hjälpa till men inte lätt när man går i skolan och bara har studiebidrag.

Anette | Svar 17.03.2012 16.49

Glädjetårarna kommer varje gång jag läser i bloggen vad du gör för barnen i byn. Tänk om vi alla hade lite av ditt stora hjärta, det skulle göra skillnad :)

Gun | Svar 17.03.2012 11.35

Det är verkligen inget latmansjobb du har skaffat dig. Kul attt det kommer folk från Sverige och hjälper till. Jobba inte ihjäl dig. Kram till dig och barnen.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan