Min blogg - Susanna i Ghana

Städpatrull på G

Igår kväll stod husmöte på schemat, något som barnen inte är några vidare stora fans av då de vet att det då är någonting på gång.

 

Mycket riktigt så var så fallet även denna gång. Jag har tidigare berättat att det har skett stora förändringar i barngruppen på den senaste tiden vilka inte är så där väldigt uppskattade (även om det på ett sätt är positivt att barnen är så pass trygga hos oss att de vågar trotsa, förolämpa och göra tvärt emot vad de ska göra).

 

Hos oss har alla barnen olika hushållssysslor som de ansvarar för, allt ifrån att sopa gården och diska efter frukosten till att fylla tanken med vatten från pumpen. Utöver sina sysslor så är de indelade i grupper vilka olika dagar ansvarar för städning av pojkarnas sovsal respektive flickornas sovsal. Det kan tyckas vara hårda bud för barn, men för att vår vardag ska gå ihop krävs det att alla hjälps åt. Detta är även något som ses som en självklarhet från den dag att barnet i princip lär sig gå här i Ghana och lär sig inte barnen det kommer de att få problem i framtiden.

 

Mycket tjat har det den senaste tiden blivit (vilket innebär mindre tid för lek och aktivitet) och vi har fått ändra om lite bland rutinerna. Som den lärare jag i grunden är försöker vi göra barnen så delaktiga i beslutsfattande som möjligt, för att det ska bli enklare (och roligare) för dem att följa uppsatta regler. Istället för att hela tiden bestraffa vid fel (vilket många gånger är det vanligaste) så har vi istället infört tydligare regler för beröm då de gör rätt.

 

Just nu står en resa till stranden på spel och då blir det full fart på städpatrullen minsann! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan