Min blogg - Susanna i Ghana

En lång månads lov

Nu har de här små vildingarna haft skollov i över en månad och det märks på både barn och på mig. Barnen är rastlösa – och jag är helt slutkörd!

 

När man bor och lever så många under ett och samma tak som vi gör så behövs barnen aktiveras och det på hög nivå. Det är inte lätt att vara 30 personer tillsammans 24 timmar om dygnet och aldrig få möjlighet att gå undan och vara i fred. Vi är självklart vana vid detta men ibland är det väldigt påfrestande. Speciellt under loven så märks detta extra tydligt, barnen och ungdomarna blir rastlösa och många bråk uppstår, samtidigt som jag och övriga vuxna inte hinner med alla sysslor i hemmet då det är barn precis överallt som ständigt kallar på ens uppmärksamhet.

 

Så, idag har jag varit själv med barnen då vår husmor har varit ledig. De stora grabbarna fick därför tillåtelse att knata iväg till en by en bit bort för att spela fotboll, medans jag tillsammans med de yngre barnen har byggt kojor av bananblad och gjort en liten trädgård där barnen har planterat blommor.

 

Nu har vi precis ätit upp våra popcorn och tittat klart på en film. Barnen slocknade i sina sängar på en sekund och nu ska jag göra detsamma!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan