Min blogg - Susanna i Ghana

Extrahjälp i datakunskap

En annan aktivitet vi har ägnat oss åt under skollovet är att agera extrahjälp åt några av eleverna i Junior High School, motsvarande det svenska högstadiet.

 

Fem av våra barn går själva på Junior High School och pressen kan stundtals vara oerhört stor. Ett av huvudämnena som eleverna läser är ICT – information, communication and technologi. Detta ämnes huvudområde är datakunskap och eleverna får tidigt lära sig att utan datakunskap kommer man aldrig att få ett bra jobb i Ghana. Skolan har drygt 200 elever. Tre av dessa har tillgång till en dator i hemmet, våra barn borträknade. Då även skolan saknar datorer är det alltså endast 3 elever av drygt 200 som ges möjlighet att öva på sina färdigheter i praktiken. Hur lätt är det egentligen att förstå sig på och lära sig datakunskap, om man aldrig har sett eller fått använda sig av en riktig dator?

 

Detta resulterade i att jag bestämde mig för att öppna upp vårt hem och agera extrahjälp nu under skollovet, till de elever på Junior High School som bor i byarna i närheten av oss. Sex elever åt gången har suttit hos oss ett par timmar varje kväll med min dator och tillsammans har vi gått igenom den teori de har lärt sig i skolan och praktiserat den i verkligheten.

 

Kvällens elever övade sig på att skriva i Word. En hetsig diskussion bröt ut och jag frågade vad det var som stod på. En riktigt upprörd kille svarade mig. ”Madame, I have written a question here but the stupid computer doesn´t answer!”. Det är inte lätt att veta när man aldrig har fått lära sig! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan