Min blogg - Susanna i Ghana

Elektriciteten har kommit till barnhemmet

Det är med stor glädje jag kan meddela att den första elektriciteten har kommit till byn – och det är inga andra än vi som äger den! Solcellerna är installerade på barnhemmets tak och sladdar är dragna in i huset. 6 lampor är utplacerade runt omkring i huset och eluttag finns. Det är helt enkelt för bra för att vara sant, och som pricken över i’et; ALLT fungerar klockrent och har gjort det från första stund. Man är inte bortskämd med att det här går som planerat då man gör något, speciellt inte från allra första början. Vi överraskade barnen med att tända lamporna för allra första gången då de satt och åt i mörkret. De skrek, pekade och hoppade vid sina platser. Den glädjen, den var stor.


Vi har tittat på tv, laddat mobiltelefoner, lyssnar på radio och mycket annat. Hittills har batteriet laddats fullt nästan hela tiden trots användning, vilket betyder att det går in mer energi i solcellerna än vad som går ut. Helt fantastiskt! Som om inte detta är nog, så tjänade barnhemmet också sin allra första slant igår. Folket i byn får komma och ladda sina mobiltelefoner hos oss, mot en betalning på 50 pesewas (motsvarar 2 kr). Då ingen annan har elektricitet i byn så är de väldigt tacksamma för detta då de tidigare har varit tvungna att gå till grannbyn för laddning. Så inte nog med att elektriciteten underlättar oerhört och dessutom är en väldigt bra säkerhetsmässigt, nu har det också skapats en inkomstkälla! Solcellerna kan vara det bästa som har hänt oss och sist jag var såhär lycklig var när vi köpte marken där barnhemmet ligger.


Igår kväll slog vi på stort för att fira att vi har fått elektricitet. Vi hade ”natt-party” och barnen älskade det. Vi lagade spaghetti och tomatsås, drack cola, dansade för fullt och lekte lekar så som ”dans-stopp”.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Pappa | Svar 28.03.2012 23.29

Kommer du ihåg första gången vi talade om solceller på barnhemmet? Det slog ju väl ut...Häftigt...Good luck till dig och Jonna!

Mamma | Svar 23.03.2012 11.45

Underbart! Bra att ni tänkte på att sälja elektricitet till de som inte har. Glöm bara inte att mörker och tystnad är något underbart också. Kramar.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan