Min blogg - Susanna i Ghana

En kamp för långsiktigt tänkande

Elektriciteten fortsätter att fungera problemfritt och vi är gladare än någonsin. Det är så mysigt nere på barnhemmet på kvällarna, fasaden blir upplyst och det ser så varmt och välkomnande ut när man tittar in utifrån. Familjärt och härligt, precis som det ska vara. Tack vare lampan som lyser hela natten på utsidan av huset, så slipper barnen nu också ramla och slå sig när de behöver gå ut för att gå på toaletten. Elektriciteten har gjort så stor skillnad för oss, både ur bekvämlighetsaspekt och ur säkerhetsaspekt. Vi är så otroligt tacksamma för Jonna som har hjälpt oss göra detta möjligt!


De senaste dagarna har vi också fortsatt arbetet med att återställa allt det som har blivit förstört under den tuffa hösten som har gått. Nya glaspersienner har köpts in och monterats på alla fönster runt omkring barnhemmet, så att regn och vind kan stängas ute under de stormar som då och då drar förbi. Jag har idag också varit och beställt riktigt rediga våningssängar (vilka kommer att se ut som på bilden), för att en gång för alla göra det ordentligt från början. Ett tankesätt som man i Ghana ofta inte har. På grund av brist på pengar så väljer man i princip alltid det billigaste alternativet, utan att tänka på att det egentligen blir dyrast i längden. Någonting som jag har fått kämpa länge med ska ändras avseende projekten här på barnhemmet. Fem veckor tar det att göra våningssängarna, sedan ska en konstruktion runt varje säng sättas fast så att varje våningssäng får ett eget impregnerat myggnät runt omkring sig. Nya, fräscha madrasser ska inhandlas till varje säng och ett läderomslag ska sättas på runt madrasserna. Många barn här har svårt att hålla tätt under natten och det är därför madrasserna ofta inte har så lång livslängd. Att tänka vad som långsiktigt blir bäst, är någonting man hemma i Sverige ofta tar för givet som en självklarhet. Men det är så det är, allt som är en självklarhet hemma i Sverige, är en kamp här.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan