Min blogg - Susanna i Ghana

En händelserik helg

Helgen har varit en händelserik sådan, både på gott och på ont. Det har sedan en tid tillbaka varit lite problem mellan Victoria och Adfoa, de två kvinnor som lagar mat och sköter tvätten på barnhemmet. Victoria är väldigt principfast med hur hon vill ha saker och ting, vilket inte alltid passar Adfoa. Detta har alltså skapat lite missämja Victoria och Adfoa emellan, men det har ändå hittills hållits i schakt. Jag och Alwin försöker medla så gott vi kan och försöka skapa diskussioner istället för aggressivitet. Båda två är helt underbara kvinnor, men däremot har vi varit tvungna att inse att de kanske inte passar så bra ihop. Nu i helgen eskalerade det tyvärr så radikalt att det slutade med att Adfoa packade ihop sina få tillhörigheter och lämnade byn. Jag och Alwin håller därför just nu på att försöka lösa den närmsta framtiden för barnen och även komma på en långsiktig lösning. Det är alltid tråkigt när sådant här händer, speciellt då Adfoa hade sina två fina barn Mimphled och Junia hos oss. Vi vet alltså inte riktigt hur det kommer att bli just nu, vilket man aldrig tycks veta här, men vi jobbar på det och löser sig gör det.

 

I övrigt har helgen varit underbar. Vi har lekt massa laglekar och även gjort pannkakor med nutella på till alla barnen, vilket visade sig vara ett dagsprojekt då det sker över öppen eld. Vi har nu två dagar i rad haft filmkväll då vi har tittat på Alwin & gänget, passande nog. Igår lyxade vi till det hela genom att göra popcorn till filmen, vilket uppskattades något helt otroligt. Barnen älskar Alwin & gänget och får aldrig nog av den. De skrattar så våldsamt så att de nästan inte får luft, jag skrattar för att det är så härligt att höra deras enorma lycka, så mycket att jag tror att hjärtat ska hoppa ur kroppen på mig.

 

Jag har även i veckan införskaffat en rakapparat för barnens hår, så att de ska slippa bli klippta genom att man gnager av håret med hjälp av ett rakblad. I helgen har denna invigts och alla barn har nu blivit klippta. Någonting som verkligen var på tiden. Allas skoluniformer har även lämnats in till sömmerskan i byn, för att lagas och sys om i passande storlekar. Riktigt stolta barn var det som gick iväg till skolan imorse!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan