Min blogg - Susanna i Ghana

En liten kille med en stor kämparglöd

Prince Donkor. Blott 6 år gammal, men en pojke att förundras över. Med ett öde som får mitt hjärta att blöda, har han den största glädjen och kämparglöden jag någonsin har träffat på. Prince föddes med missbildade fötter, så grovt missanpassade att det knappt kan kallas fötter utan mer två kloliknande stumpar, varav en sitter fram och bak. Denna missbildning är också anledningen till att han idag bor hos oss på barnhemmet, då hans mamma övergav honom totalt till sitt öde.


Mitt hjärta blöder, då jag tänker på den framtid som väntar honom. Det är inte svårt att förutspå hur många hinder som kommer att sättas i hans väg, i en värld där handikapp bara struntas i och de människor som för utstå dessa bara kastas åt sidan.


Prince är det barnet på barnhemmet som det går bäst för i skolan. Stoltheten i hans ögon när han kommer och visar upp provresultaten tränger igenom den hårdaste sten. Det är så orättvist, att världens härligaste lilla kille, med det största hjärtat, den gladaste personligheten och den mest skärpta hjärnan, inte har samma möjligheter till en ljus framtid som alla andra. Prince älskar att spela fotboll och tar sig fram på planen på ett sätt som får alla att häpna. Med sina kloliknande stumpar till fötter så sätter han på sig sina foppatofflor, en framåt och en bakåt. Även om han inte är lika snabb som de andra, så sicksackar han sig fram och missar sällan en chans att sparka på bollen. En tuff kille, som även om han många gånger har ont, aldrig slutar att kämpa.


Att utbildning är hans enda chans till ett drägligt liv är inte svårt att i denna vardag förstå. Det gör mig så glad, när jag tänker på att vi faktiskt kan ge honom den möjligheten, att vidareutbilda sig så långt det bara går. Att en operation inte är möjlig anade jag rätt tidigt, men jag slutar aldrig att kämpa för denna lilla krake som fångar ens hjärta med storm. Jag är nu i första skedet av kontakt med en italiensk man som har arbetat som fotkirurg i Moçambique. Jag har ingen aning om det ger något, men det skadar inte att försöka. Det är jag skyldig honom. Världens härligaste lilla grabb, som jag beundrar något oerhört.


Allas våran kämpe – Prince Donkor.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Filippa | Svar 18.04.2012 11.29

Oh, vilket rörande inlägg. Hoppas det går att göra något åt hans fötter. Söt kille!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan