Min blogg - Susanna i Ghana

En bastulik byggarbetsplats

Förra veckan fick jag förstärkning på barnhemmet i form av manlig arbetskraft. Robert arbetar som snickare i Sverige och vi har därmed nu förvandlat ena rummet på barnhemmet till en byggarbetsplats! Vi bygger bokhyllor för fulla muggar, allt för att kunna organisera och skapa en bättre miljö för barnen. Jag har fortfarande inte vant mig vid att det nu tack vare Robert blir gjort när det är sagt och dessutom gjort ordentligt. Nu är det ”Swedish time” som gäller istället för ”African time”. Tänk er att stå i en bastu och snickra, det är ungefär så våra dagar ser ut just nu. Då solen steker på är det inomhus som gäller och där står luften helt still. Jag har också åkt och införskaffat en mängd olika korgar, boxar och lådor som ska placeras i bokhyllorna. Alla barnen har fått varsin korg med sitt namn på, för sina kläder och andra tillhörigheter. Det gav mig också tillfälle att gå igenom var och ens kläder för att komplettera med nya.


Nya madrasser till alla sängarna är inhandlade och nu inlämnade till en skräddare som ska sy läderöverdrag till dem. På så sätt håller de sig fräscha längre och är lätta att torka av då det ofta sker en blöt liten olycka för många av barnen under natten.


Både förra veckan och den här veckan har barnen prov i skolan. Terminens slutprov som de kallas, för på torsdag har de skolavslutning för termin 2 och sedan har de lov fram till den 8 maj. Gissa om barnen är lyckliga och så självklart även jag som nu får ännu mer kvalitetstid med dem!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan