Min blogg - Susanna i Ghana

En hjälpande hand

Idag har jag suttit och sammanställt resultaten för barnens ”final exams” från termin två. Det värmer i hjärtat när jag på papper får se hur bra det går för barnen i skolan, hur mycket de har lärt sig sedan de började i höstas och hur mycket vi tillsammans verkligen har hjälpt barnen mot en god framtid!


Några av ledorden här i Ghana är ”Education is the key”, och det är någonting som jag får påmint för mig varje dag här. Med dessa ord i tanken har jag därför bestämt mig för att stäcka ut min hjälpande hand till en pojke som har kommit att betyda mycket för mig och barnhemmet de senaste åren. Hans namn är Kwame och han är son till Victoria, kokerskan på barnhemmet. Kwame är 18 år gammal och har alltid hjälpt till på barnhemmet och ställt upp för barnen. Han leker med dem och hjälper de med allt de kan tänkas behöva, med andra ord så är han ett alldeles exemplariskt exempel på en fin förebild. En artig, väluppfostrad och väldigt duktig kille med ett hjärta av guld.


De senaste månaderna har Kwame pratat mer och mer om att han har en dröm om att vidareutbilda sig. Han har gått flera år i skolan men slutade innan High school då det blev för dyrt och pengarna för familjen inte längre räckte till. Kwames dröm är att i framtiden arbeta inom det militära, för att hjälpa och tjäna sitt land som han säger. Tillsammans med Alwin och Victoria så har jag därför bestämt mig för att hjälpa honom att göra sin dröm möjlig. Vi har nu skrivit in Kwame i ”Secondary High School”, en internatskola för pojkar som har väldigt gott rykte, där han kommer att studera under tre år. En möjlighet till en god framtid även för Kwame, som inte ens hade varit i närheten av att möjliggöras om han inte hade fått hjälp på traven. Med en administrationsavgift på 1600 kronor samt en årsavgift på 2500 kronor, så hade det varit en omöjlighet.


Han blev alldeles till sig av beskedet och den reaktion det hos honom framkallade, gjorde så starka avtryck på mig att jag blev så lycklig inombords så att tårarna började rinna ner för mina kinder. Att hjälpa när man har möjlighet, är någonting som jag önskar att alla skulle se som en självklarhet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan