Min blogg - Susanna i Ghana

En man att förundras över

I entered the room and sat by your bed all through night.
I watched your daily fight.
I hardly knew, the pain was always more than you said.
But I still strongly believe, that you will go through it.


Han satt bak på motorcykeln, som hans vän körde. I den hårt trafikerade staden Kasoa, där bilisterna tävlar om vem som fortast kommer fram. Ut från tvärgatan kom dem, då en bil på huvudgatan dök upp från ingenstans och försökte preja sig förbi. Hans vän som körde blev förbannad på bilisten och sedan gick allt blixtsnabbt. I ett dumt och ogenomtänkt försök att preja tillbaka, fick motorcykeln sladd och spinn på hjulen samtidigt som den körde rätt in i bilen. Motorcykeln välte och Alwin som satt bak hade inte en chans att hinna undan. Benet hamnade under den tunga motorcykeln och foten fastnade i kedjan. Hela partiet under foten slets loss, från hälen och fram till tårna. Benpiporna kring vristen stack ut, på båda sidor om benet. Hans vän som körde klarade sig utan en skråma.


Två månader på sjukhus, med sju operationer beståendes utav hudtransplantation från låret och återuppbyggnad av foten. Läkarna var övertygade om att de skulle vara tvungna att amputera, men efter ett starkt vädjande från Alwin så lovade de att göra sitt bästa. Ett liv här, i denna by, på detta barnhem. Det skulle aldrig vara möjligt med endast en fot. Så han bestämde sig för att mot alla odds kämpa och det har han gjort så att det räcker och blir över.


Ett halvår efter olyckan tar han sig fortfarande de 10 milen in till sjukhuset i huvudstaden varje tisdag. Läkarna vet fortfarande inte om han någonsin kommer att kunna gå ordentligt på foten igen. Kroppen stöter ifrån den transplanterade huden, de enorma hålen som bildats av såren läker tycks inte läka. 16 tabletter av olika mediciner äter han varje dag, vilka är så starka att han den största delen av dagen ligger utslagen på sin madrass och sover.


En smärta som ingen människa borde behöva utstå. Ett lidande som man inte ens önskar sin värsta fiende. En kraft och kämparglöd som slår allt annat. En man att förundras över. Allas våran fantastiska Alwin.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan