Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - från dröm till möjlighet till verklighet

Idag för exakt 2 år sedan satte jag för första gången min fot på Ghanansk mark, en dag jag aldrig kommer att glömma, så nervös jag var! Det var då jag tog första stegen mot min dröm, en dröm om att göra skillnad.

 

Någon lugn invänjning vid Ghana fick jag då inte. Efter upphämtning av Susanna på flygplatsen tog vi oss kommunalt de 8 milen till Shalom Orphanage, mitt på dagen i den stekande solen släpade vi 3 väskor på minst 4 byten innan vi äntligen var framme. Jag kommer så väl ihåg vilka de första barnen som tog kontakt var. Alice, Bebei och Matilda omringade mig på bänken och överöste mig med frågor, pillade mig i håret och skrattade åt min, efter dagen i solen, lätt rosa hud KGt min, efter dagen i solen, lätt rosa hudefter dagen i solen, rg min dröm, för alla barnen på Shalom Orphanage, Tinas Childca. Jag kommer ihåg att det var Mary som lärde mig hur man tvättar på deras sätt och Victoria som sedan med ett kritiskt öga godkände mig när jag gjorde det själv. Susanna is number one but you are number two, sa hon och skrattade. 

 

Efter mina två månader kände jag att jag verkligen hittat rätt, det är här jag ska vara, det är för dessa barn jag vill göra skillnad. Susanna och jag kom även varandra nära under dessa månader och vi upptäckte att vi i mångt och mycket tänker lika och har samma värderingar och framtidsdrömmar, hon låg bara några år före mig!

Susanna valde även att släppa in mig i sin organisation och min dröm förvandlades till möjlighet. Jag fick nu chansen att jobba för världens finaste barn både i Sverige och i Ghana.

 

Det var även under dessa månader som idén om Together As One föddes. Möjligheten gick rätt snabbt över till verklighet och efter ett och halvt år och mycket planerande och jobb både i Sverige och i Ghana genomför Together As One sina första projekt, bygget av Tinas Childcare och Royal Best Hope School.

 

Nu sitter jag här i Ghana i 33 gradig värme, med barnens lek och skratt i bakgrunden och kan inte känna mer än att jag är enormt lyckligt lottad som får sitta just här, just nu och skriva detta!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan